Mijn naam is Betty de Groot-Lahnstein en ik ben Kap en Grime specialist.
Start van de harengekte was dat ik op mijn 6 de jaar mijn mooie pop met prachtige blonde lokken helemaal kort knipte en toen ik 15 jaar oud was de kappersopleiding ging doen. Vijf jaar lang heb ik in een kapsalon in Den Helder gewerkt. Ik heb de tijd van de permanentjes, wassen en watergolven, opkammen en slagleggen nog net meegemaakt om vervolgens de vaardigheid van het knippen en föhnen onder de knie te krijgen.

Dan komt er een tijd van moeder worden van drie jongens, hulpmoeder op school waardoor ik natuurlijk in aanraking kwam met Sint Nicolaas. Al heel snel was ik die moeder die 's morgens vroeg 'koffie ging zetten' op school voor Sint Nicolaas. Ik moest er dus voor zorgen dat de Goedheiligman en de Pieten goed voor de dag zouden komen.
Dat was het moment dat ik het grimeren wel erg leuk begon te vinden en er eigenlijk wel wat meer van wilde weten. Dus.. allerlei cursussen en workshops gevolgd en een grime opleiding gedaan, vervolgens in een Grimeteam terecht gekomen waar ik het knopen en pruiken maken met trenzen heb geleerd en als klap op de vuurpijl ben ik in het groot theater terecht gekomen en daar kwam ik met geknoopte haarwerken in aanraking.

En daar ging ik weer, moest er alles van weten.
Via internet er achter zien te komen hoe een haarwerk gemaakt wordt, maar niets kunnen vinden. Haarwerkers lieten ook niets los. En toen kwam ik terecht bij een haarwerkwinkel met een atelier erbij. Ik was helemaal op mijn plek. Mijn kappers verleden kwam heel goed van pas en ik mocht meewerken in het atelier. Hier heb ik heel wat 'museumwerk' geleerd zoals de dames op het atelier de werkzaamheden noemden.

Ondertussen schreef ik alles op en heb inmiddels een flink naslagwerk samengesteld met alles wat ik geleerd heb op het gebied van haarwerken. Nu heb ik besloten de kennis die ik heb opgedaan niet voor mezelf te houden, maar deze te delen met mensen die geïnteresseerd zijn in haarwerken, grimeren en visagie en hier graag meer over willen weten. Daarvoor heb ik cursussen en workshops ontwikkeld en iedereen mag er aan deelnemen. Ik kijk er naar uit u op een van mij workshops of cursussen te verwelkomen.

facebookContact: Betty de Groot-Lahnstein
Locatie atelier: Koriandergaarde 3, 3436HD Nieuwegein
Openingstijden: Ma en Do 10.00 -17.00 uur. Andere dagen op afspraak   
Telefoon: 06-11261067
E-mail: Via contactpagina
Postadres: Koriandergaarde 3, 3436HD Nieuwegein

© 2023 Pruikenzo